living room with a panoramic lake view

The Refuge: Governor’s Island Renovation

living room with a panoramic lake view
10' ceiling white kitchen with coffered ceiling

Project Description

Client:   The Milligan Family
Location:   Governor’s Island, Gilford, NH 03226
Year Completed:   2017-2018
SubcontractorsDaniels Electric; Quality Insulation; Sheehan Tile; Master Plasters; No Limits Metalworks; Chadwick Mechanical; Meridian Construction; East Coast Foundations; Belknap Landscaping
Commercial Photography:   John Benford Photography

The client purchased this home in late summer of 2017 with the vision of creating a welcoming place that the extended family could gather and enjoy together.

The Success Story

We had to completely demo the interior and exterior of this building. The 30’ x 32’ open concept living area used to be three separate rooms with a fireplace in the middle. We removed the walls, re-framed the roof to move the ceilings up to 10’ and installed 1×8 V-groove in the coffered ceiling. This created a stunning space in the home which included the kitchen, dining table and TV sitting area. We also built the shelving and cabinetry around the fireplace in the music room. A coffered ceiling was built in the space with the addition of columns and pilasters to tie it all together.

We also added a laundry room, created a new powder room, remodeled the master bath, and built a stunning radius deck with attached screened porch. The deck includes a custom powder coated aluminum railing with mahogany rails and recessed panel newel posts. We also included an outdoor kitchen on the deck. All the gable ends were extended two feet to match the eaves with the addition of knee brackets on the front with gable brackets on the lake side.

This was a large scale renovation with many changes to the existing structure. One of the biggest challenges was trying to achieve the level of detail in the finish work. The home was a 1950’s structure with multiple additions and alterations throughout the years.

The result is a stunning home with beautiful landscape and outdoor living space.

NH Home Builders Association awarded this project the 2018 Cornerstone Silver Winner for Residential Remodel over $500,000. The Cornerstone Awards are presented yearly to recognize excellence in the building industry.

Winning Design

NH Home Builders Association awarded this project the 2018 Cornerstone Silver Winner for Residential Remodel over $500,000. The Cornerstone Awards are presented yearly to recognize excellence in the building industry.

Client Feedback


Jeremy Doucet and Lighthouse Contracting Group know how to pay attention to the details.

We have known Jeremy for years, having contracted him to do many smaller projects. When considering a contractor to take on an extensive renovation of a house originally built in 1945, we chose someone we knew could handle the details…Jeremy Doucet and Lighthouse Contracting Group.

From the first day of construction, Jeremy and his team worked in complete harmony, always maintaining an immaculately clean job site and dealing with each new challenge only an older house can bring with careful consideration and a well-though out plan of action.

Attention to details, in-depth knowledge of both products and their applications and expert craftsmanship allow Lighthouse Contracting Group to excel in their delivery of a quality result. Jeremy is committed to completing his projects in perfect condition. I don’t think we ever had a chance to offer him a punch list because he had already addressed any unfinished items!

We highly recommend Jeremy Doucet and Lighthouse Contracting Group to anyone who would like to work with a true professional and quality craftsmen.

Thank you, Jeremy, for crafting your art and giving us a beautiful home to enjoy for years to come.

Jerry and Barbara
Jerry and Barbara
custom azek deck key link cable railings lake winnipesaukee lake house

Azek PVC Deck On The Lake

before custom deck design and build
after custom deck build

Project Description

Client:   Seghezzi Family
Location:   Laconia, NH 03246
Year Completed:   2016
Subcontractors:   Gilford Site Works

The existing deck was unsafe and not functional therefore we tore the deck down and rebuilt a new one in its place.

The Success Story

The existing deck at this house was unsafe, worn and unusable. This project required substantial planning and creative thinking. Due to the property’s proximity to the lake, the project required a DES Shoreline permit. Once the permits were approved, the site work was able to begin. The site work was completed by Gilford Site Works. They were able to create retaining walls in order to tier and level the landscape around the deck area.

The ultimate goal for this project was to ensure the space under the deck could accommodate a patio and/or hot tub area as well as storage. We were able to extend the deck out four feet laterally and include a new set of stairs by the garage in order to provide easier access for the customer to the deck from outside. In addition to those changes we also updated the existing exterior lighting and added additional lighting, including low voltage LED lighting on the railing posts and stair risers. Pressure treated engineered beams were used to support the structure. Often there are many inconsistencies in pressure treated lumber, therefore in order to ensure the best quality we ran every floor joist through a table saw in order to ensure each piece was identical. This provided a solid and level base so the deck floor was straight and flat. The materials used to complete the assembly of the deck were Azek PVC decking with Cortex hidden fasteners and Key Link cable railings. A custom cable gate was installed at the stairs to help contain the pets and secure the space.

farmers porch on house with green metal roof belmont nh

Farmer’s Porch Addition

before-farmers-porch-addition-belmont-nh
finished-project-farmers-porch-green-roof-belmont-nh-lighthouse-contracting

Project Description

Client:   Oliver Family
Location:   Belmont NH 03220
Year Completed:   2015
Architect:   Mike Harvey; DMC Landscaping

This client had long desired to add a farmer’s porch on the front of their home but it was important to them that it was cohesive. Only the best materials were used for this project, durability and low maintenance were important factors. The intend to add granite steps in the future.

The Success Story

A clean look and added curb appeal were a couple of the main focuses for this project. It was also important that we chose the right materials for a cohesive look & durability. This porch is 8 feet wide and 44 feet long. The design achieved the desired look as if it were always there.

The porch features Azek decking with hidden fasteners, a tongue & groove beaded fir ceiling with dimmable recessed lighting and all the framing was wrapped with PVC. The railings were solid PVC railings for a more natural look & feel, unlike the typical hollow vinyl railing systems.

Client Feedback

We love the new farmer’s porch that Lighthouse Contracting Group built for us this past September. Jeremy was very attentive to our desires, and worked closely with us regarding the design, materials and features to stay within our price range. As importantly, they carefully engineered and constructed an attractive, very well-built addition to our home that will be valued and used by us for a long time.

Steve & Eileen Oliver
Steve & Eileen Oliver
laconia nh home addition sitting room

Mahogany Deck & Sitting Room Addition

before-sitting-room-addition-outdoor-deck-laconia-nh
after-sitting-room-addition-outdoor-deck-laconia-nh

Project Description

Client:   Stone Family
Location:   Laconia NH 03246
Year Completed:   2008

We built a 12 X 16 addition off the back of the house with a new mahogany deck, patio area and backyard. While doing so we also re-roofed the entire house and built a new custom staircase in the front foyer.

The Success Story

This backyard was in desperate need of a makeover. We took the existing porch & deck space and turned it into a 18 x 16 sitting room with a beautiful mahogany deck attached. The landscaping was due for some improvements so we pushed the tree line back to make a bigger back yard, added a nice patio for grilling and entertaining on those beautiful summer days, and we also added some plantings & an irrigation system for low maintenance.

Inside, when you first walked through the front door was this ugly “builder grade” staircase. The staircase is in the middle of the house so we decided to make it a show piece. We opened up the staircase by using mitered treads so that the balusters would go down into the tread rather than into a knee wall. From there we added a bullnose step with a climbing volute handrail, iron balusters and an over the post railing system with oak treads.